DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Články sezóna 2012 / 2013

2.3. 2013

Ke třetímu utkání finálové skupiny jsme zavítali v pátek 1.3. 2013 do Třebechovic pod Orebem na utkání s domácí rezervou.

Třetí utkání finálové skupiny jsme nerozehráli špatně, měli jsme několik šancí ze kterých se nám ale nepodařilo vstřelit gól. Jako rozdíl proti domácímu utkání byl fakt, že se nám nedařilo soupeře důsledně napadat v jeho obraném pásmu, což mělo za následek rychlý přechod na naší polovinu a následný tlak. Soupeři se po zmatku před naší bránou podařilo v čase 19:01 otevřít šťastným gólem skóre utkání 0:1.

Ve druhé části jsmě  inkasovali  dva rychlé góly a soupeř nám tak odskočil na 0:3. V čase 32:18 naší přesilovku využil Kryštof Chmelan 1:3. Netvealo dlouho a soupeř při svém oslabení přidal další gól do naší sítě v čase 35:06 1:4.  Tímto výsledkem skončila druhá třetina.

Hned v úvodu poslední části hry jsme inkasovali  v čase 41:05 na 1:5. V poslední třetině  jsme soupeře několikrát zavřeli a ostřelovali jeho bránu, snažili jsme se, hecovali se, ale na víc než trefu Tomáše Maivalda v čase 45:38 na konečných 2:5 to nestačilo.

Střely na bránu: 33:32

Vyloučení: 6:9

Využití: 1:0

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

24.2. 2013

 

Ke druhému finálovému utkání jsme nastoupili v letošní sezóně naposledy na svém domácím stadionu v neděli 24.2. 2013 proti mužstvu Třebechovic.

Za nevlídného počasí jsme naposledy doma rozehráli další velice důležitý zápas finálové skupiny. Lepší úvod jsme si snad ani nemohli přát, v čase 2:25 zasunul do soupeřovy svatyně puk Tomáš Kubíček 1:0. Jako tradičně se s Třebechovicemi hrál rychlý technický hokej. V první části jsme měli více ze hry, soupeře jsme mírně přehrávali, což přineslo další gól v jeho kleci když se dokázal prosadit v čase 14:35 Kryštof Chmelan 2:0. Tím se uzavřelo skóre po první třetině.

V úvodu druhé třetiny předvedl několik perfektních zákroků skvěle chytající Dan Wotawa a vynuloval soupeřovy střelce. Za super domácí kulisy jsme  v čase 27:58 zásluhou Radka Vencla přidali další gól 3:0. Zanedlouho se k puku dostal opět Kryštof Chmelan a navýšil 31:03 na 4:0. Do konce druhé části už gól nepadl, tak se po druhé třetině odcházelo do kabin za stavu 4:0.

Do třetí třetiny jsme nastoupili s vědomím slušně rozehraného zápasu. Za stavu 4:0 jsme zápas kontrolovali a v čase 56:41 přidali do soupeřovy sítě gól z hole Jaroslava Flekra 5:0. Škoda jen, že se nepodařilo udržet čisté konto Danku Wotawovi a v čase 57:32 inkasoval na konečných 5:1.

Toto utkání jistě patřilo mezi nejlepší utkání našeho týmu v letošní sezóně. Skvělé zásahy brankáře a super hra celého týmu.

Střely na bránu: 34:28

Vyloučení: 8:8

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22.2. 2013

 

V pátek 22.2. 2013 jsme nastoupili na domácím hřišti v úvodním zápase finálové skupiny proti mužstvu Čestic.

Zdá se že každý duel s čestickými má náboj derby. Hraje se pokaždé tvrdý a rychlý hokej, ani toto utkání nebylo výjimkou.

Za skvělé divácké kulisy se soupeři hned v úvodu podařilo skórovat a v čase 2:28 jsme prohrávali 0:1. Vědomi si důležitosti utkání jsme procitli a v čase 4:32 jsme vyrovnali zásluhou Davida Kubíčka na 1:1. Po následném vhazování se opět dostali na puk hostující hráči a v čase 5:12 překonali Danka Wotawu v naší bráně podruhé 1:2. Vyrovnávací a velice důležitý gól se nám podařilo vsítit v čase 18:03 kdy se prosadil v přesilovce Daniel Vábr a uzavřel skóre 1. třetiny 2:2.

Ve druhé třetině jsme se brzy dostali do vedení v čase 23:02 se trefil Tomáš Kubíček 3:2. Soupeř záhy odpověděl v čase 26:01 3:3. Hra měla tempo, další naší přesilovku dokázal v čase 27:08 využít Petr Nosál a zvýšit na 4:3. Byla to přetrahovaná jako řemen, ale po zbytečných faulech  jsme se neubránili v oslabení 5 na 3 a čestickým se podařilo opět vyrovnat 37:13 4:4.

Ve třetí části se hrál vyrovnaný hokej, obě mužstva měli několik šancí. Už to vypadalo že zápas dospěje k samostatným nájezdům, když se v poslední minutě rozjel po levé straně hřiště Tomáš Kubíček, střelou zápěstím nedal čestickému gólmanovi  sebemenší šanci a rozhodl tak utkání 59:10 na konečných 5:4.

Štastná, ale zasloužená výhra za skvělého povzbuzování fanoušků na domácím stadionu.

Střely na bránu: 29:25

Vyloučení: 8:7

Využití: 2:1

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

18.2. 2013

 

V neděli 17.2. 2013 jsme zavítali do Rychnova a utkali se v přímém souboji o první místo základní části s týmem Čestic.

Již od úvodního vhazování se hrál rychlý hokej plný osobních soubojů, ostatně jako v každém duelu s Česticemi. První gól utkání se podařilo vstřelit našemu soupeři v čase 7:45 raozvlnil síť naší brány 0:1. Hra plynula ve svižném tepu a  v čase 14:49 překonal soupeřova gólmana Petr Nosál a vyrovnal skóre první části na 1:1.

Hned v úvodu druhé části navýšil soupeř gólem v čase 22:09 na 1:2. Na vyrovnávací gól jsme nečekali dlouho, když se před soupeřovou bránou dokázal prosadit Martin Brožek a v čase 26:52 vyrovnal na 2:2. Toto skóre vydrželo do závěrečného klaxonu druhé třetiny.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. V čase 46:39 se podařilo soupeři vstřelit jak se později ukázalo vítězný gól 2:3.

Střely na bránu: 31:40

Vyloučení: 9:9

Využití: 1:0

 

Po základní části soutěže jsme obsadili 3. místo.

Nyní se soustředíme na rozhodující zápasy finálové části.

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.2. 2013

 

V 17. kole jsme přivítali na domácím stadionu celek Třebechovic B.

Hned od úvodu utkání se hrál svižný hokej, který musel oku diváků lahodit. Oba týmy si pěčlivě držely střední pásmo a nepouštěly soupeře do žádné větší šance. Do výraznější šance jsme se dostali ve třech případech, kdy jedna střela Jaroslava Flekra zvonila na tyči hostujícího brankáře. Do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

Úvod druhé třetiny jsme nezačali dobře, náš špatný pohyb dokázal soupeř využít a v čase 20:57 otevřel ranou od modré skóre zápasu 0:1. Hrál se svižný hokej, ale několik málo našich šancí neskončilo v soupeřově bráně, což mělo za následek navýšení skóre ve prospěch soupeře krásnou tečí v čase 28:52 (0:2). Zbraně jsme nesložili a zanedlouho v čase 34:56 dokázali odpovědět po krásné nahrávce Martina Brožka, vymetl šibenici soupeřovy brány David Kubíček a snížil na 1:2. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin po druhé třetině.

Ve třetí části se dokázal soupeř prosadit v přesilové hře v čase 51:21 tak navýšil na 1:3. Závěr utkání jsme odehráli na dvě pětky, čož nás dostalo do vyššího tempa, ale skórovat se nám již nepodařilo. V poslední minutě utkání se soupeř ještě jednou prosadil a  v čase 59:37 tak uzavřel výsledek zápasu na konečných 1:4.

Střely na bránu: 21:17

Vyloučení 8:9

Využití 0:1

Ze zápasu si musíme vzít ponaučení a připravit se na další utkání ve finálové skupině.

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.3. 2013

 

V 16. kole 3.2. 2013  jsme hostili na svém domácím stadionu mužstvo Králík.

Jako při každém vzájemném střetnutí se od úvodního vhazování hrál hokej plný osobních soubojů. V úvodu první části se projevil náš vlažný vstup do zápasu a soupeř bez milosti trestal každou šanci ke které se dostal, což přineslo 3 rychlé góly v naší síti v časech 5:44, 7:00 a 7:14. Jasně se projevila naše laxnost a uspokojení z předešlého zápasu. Poté přišlo na  střídačce pár povzbuzujících slov od kapitána a trenéra, po kterých se nám podařilo srovnat krok se soupeřem. Začali jsme hrát hokej a vytvořili si několik slibných šancí, ze kterých jsme bohužel nedokázali ani jednu proměnit. Do kabin se odcházelo za stavu 0:3.

Do druhé třetiny utkání jsme nastoupili nahecováni radami trenérů, hned v ůvodu 20:27 se dokázal prosadit Tomáš Kubíček a vsítil náš první gól 1:3. Poté se hra značně přitvrdila, přibývalo střetů i osobních soubojů. Soupeře jsme začali přehrávat a přebrali jsme kontrolu na ledě. V čase 30:43 přidal do soupeřovy brány druhý gól Tomáš Maivald, tím nás dostal  na koně. Soupeř hrajíci na brejky se ve dvou nájezdech neprosadil po skvělých zákrocích Danka Wotawy. Klaxon ukončil druhou třetinu za stavu 2:3.

Do poslední třetiny jsme nastoupili odhodlání utkání otočit. Po několika vyloučeních na obou stranách se na puk dostal Tomáš Diblík, nekompromisně zavěsil a vyrovnal skóre utkání na 3:3. Náš tlak sílil. Obrat završil v čase 50:54 Petr Nosál, když překonal soupeřova gólmana počtvrté 4:3. Do konce utkání jsme si vytvořili ještě několik šancí, které skončili na tyčích, nebo v náručí hostujícího brankáře. Konečná siréna ukončila zápas s výsledným skóre 4:3.

Střely na bránu: 47:19

Vyločení: 9:8

Zápas jsme otočili vůlí a dokázali jsme si, že letos panuje v kabině Týmový duch se vším co k tomu patří.

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.2. 2013

 

V dohrávce 12.kola jsme ve tradičním derby Oblastní ligy ledního hokeje přivítali celek Dlouhoňovic.

SK Žamberk - TJ HC Dlouhoňovice 8:1 ( 0:0 , 3:0 , 5:1 )

Parádní zápas odehráli borci SK Žamberk před domácím publikem v dohrávce 12.kola, které se mělo odehrát již začátkem ledna, ale kvůli nepřízni počasí bylo přesunuto na 1.2.2013 od 18:00. Za vydatného povzbuzování Banditry Žamberk ( nechybělo ani choreo a pyro ), kteří utkání dodali tu správnou šťávu ( někdy až moc :), ) měli o parádní atmosféru domácí hráči postaráno!!! Hostující fanoušci totiž byli potichu. Nebýt Banditry Žamberk, bylo tam na zimním stadionu ticho jako v kině. Jediná zápletka utkání se udála za stavu 3:0 v čase 38:20, kdy byl dlouhoňovický Michal Holubář vyloučen za faul na Martina Brožka na 5 + do konce utkání a rozhořčení Ultras po něm hodili na led skoro plnou plechovku s pivem, které znečistilo ledovou plochu. Hráči odešli do kabin a 2.třetina se tedy dohrávala až po úpravě ledu za varování hlavního sudího, že pokud se situace bude opakovat a tvrdé jádro FANS se dostatečně neuklidní, tak bude nucen zápas zkontumovat ve prospěch hostů, což by byla určitě veliká škoda za jasné převahy domácíh. K tomu naštěstí nedošlo. Hned po 53 vteřinách 3.třetiny zvýšil skóre na 4:0 dorážkou do odkryté brány Tomáš Brožek. Poté Žamberk přidal další branku na 5:0. Záhy ale hosté zaznamenali čestný gól, kterým pokazili Danku Wotawovi čisté konto. Vzápětí ale Tomáš Kubíček nachytal gólmana Lakotu " na švestkách " u bližší tyče ... 6:1. Do konce zápasu padly ještě 2 góly. Ten poslední si Tomáš Kubíček nechal do poslední minuty, kdy v čase 59:18 překvapil Martina Lakotu opět u bližší tyče a ten ještě doteď musí kroutit hlavou, kudy Tomáš puk do branky procedil. Dlouhoňovice tak utrpěli stejný debakl jako před týdnem, kdy podlehli v Třebechovicích místní rezervě taktéž 1:8 s tále se nemohou dostat z herní i výsledkové krize! Naopak Žamberk se posunul na 2.příčku tabulky, kde zaostává za Třebechovicemi B pouze vinou horšího skóre, ale máme zápas k dobru. Takže když se v příštím utkání, které se hraje v neděli 3.2.2013 od 17:00 na ZS v ŽBK, podaří Žamberku porazit nepřátelské Králíky, mohou hokejisté ŽBK pomýšlet na čelo tabulky okresního přeboru, což by bylo skvělé v konkurenci, která tu letos je ...

Autor článku Petr Koudelka

Góly: 22:16 Jiří Vencl, 25:36 Martin Brožek, 35:18 Pavel Šlesinger, 40:53 Tomáš Brožek C, 46:23 Daniel Vábr, 50:48 Tomáš Kubíček, 55:51 Petr Nosál, 59:18 Tomáš Kubíček.

Střely na bránu: 56:13

Vyloučení: 8:7

Využití: 2:1

https://www.facebook.com/photo.php?v=555175537826173&set=vb.100000011951749&type=2&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=555189734491420&set=vb.100000011951749&type=2&theater

 

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

27.1. 2013

 

K zápasu 15. kola jsme zavítali na ZS Choceň k utkání proti silnému celku Voděrad.

Od úvodního vhazování jsme se přesvědčili o kvalitě našeho soupeře, když nás hned v úvodu začal přehrávat a ujal se zaslouženého vedení v čase 10:21 (0:1). V častých výpadech soupeře jsme se dlouho hledali a nedokázali jsme do konce první části překonat domácího brankáře ani jednou. V první části hry nás soupeř z Voděrad přestřílel v poměru 5:13.

Ve druhé části hry jsme přidali ve všech herních činnostech, což přineslo zasloužené vyrovnání skóre, 28:26 se k odraženému puku před brankovištěm soupeře dostal Daniel Vábr a zasunul pod domácím brankářem puk do brány (1:1). Naše aktivita se zvyšovala a v čase 37:17 po krásné nahrávce z pozabrány navýšil naše vedení Kryštof Chmelan (2:1). Za necelé 3 minuty hry akci jako přes kopírák zužitkoval 39:38 Tomáš Kubíček a zvýšil na 3:1 v náš prospěch. Tím skončila druhá třetina. Zásahy brankářů se srovnaly v poměru 9:9.

Hned v úvodu poslední části hry se soupeři podařilo vstřelit kontaktní gól 41:30 korigoval na 3:2. Poté následovalo mnoho vyloučení pramenící z naší nedůslednosti, tím jsme soupeři dali šanci při pětiminutovém oslabení 5 na 3, kterou velice zkušený celek Voděrad dokázal využít a vyrovnal skóre zápasu v čase 51:28 na 3:3. I nadále jsme zůstali kvůli odloženým trestům ve třech, ale v oslabení jsme se ubránili. Rozhodující trefou uzavřel skóre utkání  v čase 57:42 Kryštof Chmelan a rozhodl tak zápas v náš prospěch. O kvalitě soupeře jsme se přesvědčili a po bojovném výkonu si z Chocně odvezli velice cenné 3 body. Zásahy brankářů 12:10.

Střely na bránu 30:35

Vyloučení 9:13

Využití 2:1

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20.1. 2013

 

Ve 14. kole jsme přivítali na domácím stadionu v Žamberku tým

HC Město Rychnov nad Kněžnou

SK Žamberk - HC Město Rychnov nad Kněžnou 7:5.

Parádní obrat se v neděli 20.1.2013 povedl hokejistům SK Žamberk na svém domácím stadionu v utkání 14.kola okresního přeboru proti Rychnovským borcům!!! Na začátku 3.třetiny Žamberk prohrával již 2:5, ale třemi rychlými góly se domácím podařilo vyrovnat skóre na 5:5. Poprvé do vedení Žamberk poslal po krásné samostatné akci Petr Nosál, když najížděl sám na Reného Tomana a byl úspěšný. Na 7:5 do prázdné branky při power play uzavřel Tomáš Brožek. SK Žamberk tak pokračuje ve vítězné sérii, kterou doufejme prodlouží i v dalších zápasech ...

Góly: 18:36 Radek Vencl (1:2), 32:23 David Kubíček (2:4), 45:31 Daniel Vábr (3:5), 45:55 Tomáš Kubíček (4:5), 47:15 Tomáš Kubíček (5:5), 50:22 Petr Nosál (6:5), 59:35 Tomáš Brožek (7:5)

Střely na bránu: 49:27

Vyloučení: 10:8 (využití 1:3)

Autor článku Petr Koudelka

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

18.1. 2013

 

V dohrávce 11. kola jsme se utkali na našem domácím hřišti s posledním celkem tabulky Sokolem Semanín.

Od úvodního buly jsme zápas kontrolovali, ale v úvodní části jsme se přizpůsobili tempu soupeře. Vsítili jsme 3 góly zásluhou Jiřího Vencla, Petra Nosála a Tomáše Kubíčka a tím uzavřeli první část hry.

Ve druhé třetině jsme soupeře nepustili na naši polovinu a pevně jsme ho svírali v jeho obranném pásmu. Síť za brankářem soupeře se rozvlnila hned 6x když se trefili: 2x Petr Nosál, 2x Tomáš Kubíček, po jedné trefě přidali Martin Brožek a Kryštof Chmelan.

Ani ve třetí třetině jsme nedali soupeři šanci a přidali ještě 5 gólů po trefách Matěje Grunda,  2x Martina Brožka a 2x Tomáše Kubíčka, který svým 5 gólem v utkání uzavřel skóre zápasu na 14:0.

Vyloučení: 1:2

Využití: 2:0

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.1. 2013

 

13.kolo Oblastní ligy ledního hokeje ÚO - sobota 12.1.2013 od 19:30 h v Lanškrouně

TJ Orli Lanškroun B - SK Žamberk 1:4 ( 0:1 , 1:1 , 0:2 ).

Góly za ŽBK : 9:35 Martin Brožek ( as. Kryštof Chmelan ) , 22:24 David Brožek ( as. Pavel Šlesinger ) - přesilovka , 47:39 Petr Nosál ( as. Tomáš Maivald ) , 59:59 Kryštof Chmelan ( as. Tomáš Kubíček ) - přesilovka.

Vyloučení  8 : 10
Využití  0 : 2

Povinné vítězství a s tím spojené 3 body putují do Žamberka za výhru 4:1 nad Lanškrounskou rezervou. Hosté ze ŽBK měli minulý víkend volno, protože kvůli nepřízni počasí byly zrušeny oba jejich zápasy ( páteční se Semanínem i nedělní proti Dlouhoňovicím ). Domácí " B " tým se sice krčí na předposledním místě tabulky okresního přeboru, ale rozhodně to nevypadalo, že by body rozdával nějak ochotně. Vítězství stálo hodně dřiny, ale bylo nakonec zasloužené. V utkání byl velký počet vyloučených, což by se Žamberku mohlo v souboji s týmy z čela tabulky v budoucnu vymstít. Domácí ale nedokázali využít žádnou z nabízených výhod. Hosté ze ŽBK využili 2. Skóre zápasu otevřel v 10.minutě Martin Brožek po přihrávce od Kryštofa Chmelana ... 0:1. Na druhý gól se čekalo do 23.minuty, když si David Brožek sjel mezi kruhy na přihrávku od Pavla Šlesingera a využil přesilovku ... 0:2. V čase 28:58 ovšem domácí potrestali špatné střídání Žamberka a krásně vyřešili situaci dva na jednoho ... 1:2. Naštěstí to byla jejich jediná příležitost k radosti v tomto utkání. Dalšího gólu jsme se dočkali ve 48.minutě, kdy krásnou přihrávku narýsoval Tomáš Maivald a vyslal tak do samostatného úniku Petra Nosála, který se nemýlil ... 1:3. Když už jsme si mysleli, že je skóre konečné, rozjel ještě poslední útok v posledních vteřinách Tomáš Diblík. Zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal ho Tomáši Kubíčkovi. Ten vypálil ostrou ránu, kterou domácí gólman jen vyrazil před sebe, kde dojížděl Kryštof Chmelan a ten bekhendovým blafákem skoro zároveň se sirénou ukončující zápas poslal puk do sítě a pečetil tak na konečných 1:4. Příští utkání odehraje SK Žamberk na domácím ledě ve čtvrtek 17.1.2013 od 19:00 h s posledním celkem ze Semanína. Takže se opět čekají " povinné " 3 body za výhru a nějaké to vylepšení skóre ... SK ŽAMBERK JEDÉÉÉM !!!

Autor článku Petr Koudelka

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23.12. 2012

 

V sobotním utkání 22.12. 2012 jsme na svém domácím stadionu hostili tým Řetové.

V utkání 10.kola oblastní ligy ledního hokeje ÚO odehraném na ZS v Žamberku s přehledem vyhráli domácí ŽBK v nových dresech nad hosty z Řetové 3:0 ( 0:0 , 2:0 , 1:0 ) a Danek Wotava tak udržel čisté konto! V první třetině gól nepadl, ale mírně lepší byli domácí, když velkou příležitost neproměnil Kryštof Chmelan po samostatné akci a potom ani Jarda Flekr. Skóre zápasu tedy otevřel až Petr Nosál v čase 25:00 krásnou střelou " pod víko " ... 1:0. Potom hosté nevyužili přesilovku 5 na 3. Druhou radost žambereckému publiku udělal Radek Vencl v čase 35:25 taktéž střelou pod břevno po nahrávce od hbitého Kryštofa Chmelana zpoza branky. Ve třetí třetině byly spíše v permanenci trestné lavice na obou stranách, než gólmani. I tak byli ale domácí stále mírně lepší a Řetová si žádnou velkou příležitost nevytvořila. Poslední hřebíček do řetovské rakve zatloukl v podobě gólu na 3:0 střelou z bekhendu v čase 57:26 po krásné akci Kryštof Chmelan po nahrávce od Martina Brožka. Poté už mohly následovat tradiční vítězné oslavy s Banditry Žamberk, kteří opět po celé utkání neúnavně zpívali své chorály. Příští zápas odehraje SK Žamberk 4.1.2013 proti poslednímu Semanínu a 6.1.2013 už bude následovat očekávané velké derby s Dlouhoňovicemi. SK Žamberk okupuje v tabulce oblastní ligy ÚO druhé místo s 21 body o skóre za Třebechovicemi B, které porazili v souběžně hraném duelu dosavadního lídra z Čestic v poměru 3:2.

Autor článku Petr Koudelka

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

17.12. 2012

 

V sobotu 15.12. 2012 jsme na svém domácím stadionu přivítali celek Čestic.

Od úvodního vhazování se hrál rychlý hokej, který musel oku diváka lahodit. V úvodní polovině první třetiny se do šancí dostávalo naše mužstvo i tým soupeře. Šance obou týmů však pokaždé skončily na dobře chytajících gólmanech. První se v čase 14:06 dokázal prosadit soupeř a otevřel tak skóre utkání na 0:1. Vedení hostujícího týmu však nevydrželo dlouho, když se středním pásmem protáhl Tomáš Maivald a překonal v čase 17:41 hostujícího brankáře 1:1. Neuběhla ani minuta a po naší chybě v obraném pásmu se soupeř opět prosadil a překonal našeho brankáře Danka Wotavu, 18:36 navyšoval na 1:2.

V úvodu druhé části jsme v čase 22:20 inkasovali na 1:3. To bylo impulzem pro zvýšení naší aktivity, kterou dokázal zužitkovat 25:19 Jaroslav Flekr a korigoval na 2:3. V této části utkání jsme byli lepší, soupeře jsme přehrávali a v čase 27:37 vyrovnal parádní střelou od modré Martin Vítek 3:3. Aktivita se zvyšovala, nastřelili jsme v malém časovém rozmezí dvě tyče, ale skórovat jsme nedokázali. V čase 29:41a 33:15 tak přišel trest z hole soupeře, který pojistil své vedení a odskočil na rozdíl dvou gólů 3:5. Po několika dalších neproměněných šancích našeho mužstva se odcházelo do kabin za stavu 3:5.

Ve třetí třetině se hra vyrovnala a po několika přesilovkách na jedné i druhé straně se dokázal v čase 52:05 prosadit po opuštění trestné lavice Kryštof Chmelan, který přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci 4:5. Náš tlak sílil, ale ke kýženému vyrovnání nevedl. V čase 58:54 se dokázali hosté ještě jednou prosadit a uzavřeli tak skóre utkání na konečných 4:6.

Střely na bránu: 35:41

Vyločení: 12:12

 

Děkujeme všem divákům za podporu a budeme se těšit na další domácí utkánání, které proběhne v sobotu 22. 12. 2012 od 17:00 proti celku Řetové.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.12. 2012

 

Ve čtvrtek 13.12. 2012 jsme zavítali na mistrovské utkání do Králík.

Za mrazivého večera jsme rozehráli důležitý duel 7. kola. Odhodláni přivést body jsme začali první třetinu velmi opatrně. Zpočátku utkání se hrálo vyrovnaně se šancemi na obou stranách, když se jako první dokázali prosadit domácí a v 8. minutě se jim podařilo překonat našeho gólmana Danka Wotavu 0:1. Netrvalo však dlouho  a v čase 8:36 přišlo vyrovnání z hole skvěle hrajícího Martina Brožka 1:1. Tento stav po několika šancích na obou stranách vydržel do konce první třetiny.

Ve druhé části hry jsme zlepšili bruslení a v čase 23:45 se ujali vedení po trefě Tomáše Kubíčka 2:1. Dvě minuty na to 25:50 po opuštění trestné lavice zavěsil Kryštof Chmelan 3:1 a nad utkáním jsme převzali kontrolu. V čase 29:23 se krásnou ranou od modré prosadil Martin Vítek a tím definitivně zlomil soupeřův odpor 4:1. V čase 32:15 navyšoval skóre na 5:1 svou druhou trefou Tomáš Kubíček a 37:41 se prosadil Petr Nosál 6:1, který tak uzavřel skóre druhé části.

Hned v počátku třetí třetiny se k puku dostal Tomáš Brožek a střelou k pravé tyči 41:42 navýšil na 7:1. Soupeř se nedostával po dobu celého zápasu do větších šancí, ale dvěma góly v koncovce 59:16 a 59:37 korigoval na konečných 7:3.

Odehráli jsme dobré utkání a po zásluze si z Králík odvážíme 3 body.

Střely na bránu 53:19

Vyloučení 4:5

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům, kteří nás přijeli podpořit i v mrazivém večeru.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

10.12. 2012

 

V dohrávce 2. kola jsme v neděli 9.12. 2012 na svém domácím stadionu přivítali soupeře ze Semanína.

Od začátku utkání jsme byli lepším týmem a beznadějně poslednímu týmu tabulky jsme v čase 1:38 vstřelili gól z hole Jiřího Vencla 1:0. Utkání mělo rychlý spád, když góly přidali 6:02 Tomáš Kubíček 2:0, 9:32 Tomáš Brožek 3:0 a 11:04 Tomáš Maivald 4:0. Soupeři se z ojedinělé šance podařilo v čase 12:52 snížit na 4:1, poté ale následoval další příděl do brány hostujícího gólmana. V rozmezí 5 minut se v časech 14:32, 16:22 a 18:38 trefil Tomáš Kubíček a svým 4 gólem v utkání uzavřel skóre první třetiny 7:1.

Ve druhé části jsme skórovali „ pouze dvakrát “, trefil se 22:26 a 31:57 Martin Brožek 9:1.

Ve třetí části se zápas dohrával v klidu, další branku přidal 43:57 Jaroslav Flekr 10:1. Soupeř se dokázal ještě jednou prosadit 47:26, 10:2. Poté jsme soupeři na cestu domů přidali ještě 4 góly, 49:07 Tomáš Diblík, 53:40 Vencl Jiří, 54:21 Tomáš Diblík a skóre utkání uzavřel 57:48 Tomáš Maivald 14:2.

Střely na branku 58:16

Vyloučení 0:5

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9.12. 2012

 

V 8.kole jsme zavítali na horkou půdu do Třebechovic pod Orebem


Třebechovice pod Orebem B - SK Žamberk 3:4 po samostatných nájezdech ( 2:1 , 0:0, 1:2 , 0:1 ).
Góly za ŽBK : 3. Tomáš Maivald , 41. Petr Nosál , 42. Martin Brožek, rozhodující nájezd Jaroslav Flekr.

 

Krásné utkání odehrál žamberský A tým v sobotu 8.12.2012 od 16:30 h v Třebechovicích pod Orebem. I když se převážná část zápasu pro hosty ze Žamberka nevyvíjela dobře, kdy na domácí Třebechovice B stále gól ztráceli, nakonec do ŽBK putují velmi cenné 2 body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Přitom už po 26-ti vteřinách domácí vedli po dorážce Jiřího Tučka. Vyrovnat skóre se podařilo v čase 2:43 Tomáši Maivaldovi, ale Třebechovičtí se v čase 8:44 dostali opět do vedení. Poté se střelci na dlouhou dobu odmlčeli. Dalšího gólu jsme se dočkali až ve 3.třetině. Konkrétně hned po půlminutě 3.části hry, kdy puk do branky dotlačil Petr Nosál a zaslouženě vyrovnal na 2:2. Ještě větší radost všem fanouškům Žamberka udělal o necelou minutu později v čase 41:26 Martin Brožek, který otočil skóre. S tímto stavem se ale nesmířila vlasatá kometa třebechovického týmu s číslem 14, který se na polovině hřiště zmocnil puku, udělal si " dobrý den " z obránce Tomáše Maivalda, který odklouzal k mantinelu, a střelou přesně do růžku nedal Dankovi Wotavovi šanci a znovu bylo srovnáno. I přes závěrečný tlak hostí svítila po třech třetinách na výsledkové tabuli remíza 3:3 a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl ve 4.sérii střelou mezi betony domácího brankáře žamberský Jaroslav Flekr a tak si SK Žamberk odváží z Třebechovic pod Orebem dva cenné bodíky za výhru 4:3 po penaltách. Skvělou kulisu utkání dodali Banditry Žamberk, kteří hostující tým od konce 1.třetiny neúnavně povzbuzovali svými chorály a vytvořili Žamberku téměř domácí prostředí a nakonec následovala tradiční děkovačka s tradičním zvykem - házení tatranek. Další zápas SK Žamberk odehraje hned v neděli 9.12.2012 od 17.h na svém zimním stadionu v Žamberku dohrávkou 2.kola proti beznadějně poslednímu Semanínu. Ve velmi mrazivém počasí to bude určitě zkouška odolnosti všech přítomných ...
 
Autor článku Petr Koudelka
 

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům, kteří nás hnali za vítězstvím i za nepříznivého stavu.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 

Sezóna 2012 / 2013

2.12.2012

 

V sobotu 1.12. 2012 jsme odehráli na ZS v České Třebové utkání 6.kola proti celku Voděrad.

Utkání začalo ve 12:00. Do zápasu jsme nevstoupili šťastně, když nám soupeř v čase 0:46 vstřelil první gól utkání 0:1. Utkání bylo vyrovnané, ale z další šance navýšil soupeř na 0:2 čas 6:26. Z našich 18 střel jsme nedostali za hostujícího brankáře ani jednu. Do kabin se po první třetině odcházelo 0:2.

Do druhé třetiny jsme nastoupili po vyjasnění herních situací od trenérů značně namotivováni, což přineslo gól Tomáše Kubíčka v čase 24:07 na 1:2. V čase 26:48 se po opuštění trestné lavice k puku dostal David Brožek a střelou mezi nohy hostujícího gólmana vyrovnal na 2:2. Od té doby jsme byli jasně lepší a soupeře jsme přehrávali. V čase 28:49 se trefil Kryštof Chmelan 3:2. Při dalším střídání se na puk dostal Kryštof Chmelan, krásnou nahrávkou našel hůl Tomáše Kubíčka a ten svým druhým gólem v utkání 33:26  uzavřel skóre druhé třetiny 4:2.

Hned v úvodu závěrečné části se trefil Tomáš Maivald čas 41:06 skóre 5:2. Poté jsme přestali hrát, čehož zkušený soupeř při našem častém vylučování dokázal využít a v časech 44:17 a 51:49 zdramatizoval koncovku utkání 5:4. Konec utkání jsme hráli nedisciplinovaně s hodně vyloučeními. Nakonec jsme utkání dotáhli do vítězného konce, když se při soupeřově hře bez brankáře po nahrávce Petra Nosála trefil 59:49 David Brožek 6:4 a uzavřel skóre utkání.

Střely na bránu 42:32

Vyloučení 10:8

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům, kteří nás hnali za vítězstvím i za nepříznivého stavu.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.11. 2012

 

V sobotu 24.11. 2012 jsme odehráli utkání 5. kola v Rychnově nad Kněžnou proti domácímu HCRK.

Od úvodního  buly sobotního zápasu se v Rychnovské hale hrál hokej plný osobních střetů. Hned v úvodu se soupeř dokázal prosadit a v čase 4:08 otevřel skóre 0:1. Až do konce třetiny se hrál vyrovnaný hokej, který přinesl vyrovnaný počet zásahů obou gólmanů 10:10.

Ani ve druhé třetině se nám nedařilo dostat se do optimálního tempa, ale i přesto se v čase 25:54 prosadil Petr Nosál a vyrovnal na 1:1. Po necelých 4. minutách se soupeři podařilo v časech: 29:58, 31:26 a 37:25 navýšit skóre na 1:4 a tak se odcházelo do kabin po druhé třetině.

Zásahy gólmanů 11:15.

Do třetí části hry jsme nastoupili v nově poskládaných útocích s odhodláním se zápasem něco udělat. Skórovat se nám podařilo až v čase 50:01, kdy snížil náš kapitán Tomáš Brožek 2:4. I když jsme konec zápasu dohrávali na dvě pětky a soupeře drželi zamknutého v jeho obranném pásmu, kýženého gólu jsme se nedočkali a v závěrečné hře bez brankáře inkasovali na konečných 2:5. Ve třetí třetině jsme soupeře jasně přehrávali, ale naše produktivita...no

Zásahy gólmanů 4:21

Celkem zásahy gólmanů 25:45

Vyloučení 5:5

Využití 0:0

Všichni hráči děkují svým věrným fanouškům, kteří nás hnali za vítězstvím i za nepříznivého stavu.

!!!!! heartDĚKUJEME, JSTE SUPERheart!!!!!

!!! ŽAMBERK FOREVER !!!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

21.11. 2012 muži

 

V neděli 18.11. 2012 jsme zavítali na zápas 4. kola do haly Bóži Modrého v Lanškrouně, kde jsme se postavili domácímu celku Orli Lanškroun B.

Zápas začal ve 21:00, ale i tak nás přijela podpořit slušná skupina fanoušků. Od počátku šlo o vyrovnané utkání, kde jsme ovšem soupeře nepouštěli do žádné výraznější příležitosti. První gól utkání vsítil do supeřovy klece v čase 14:29 Martin Vítek 1:0, za minutu na to 15:29 se podařilo z úhlu překonat soupeřova brankáře Davidovi Brožkovi 2:0. Těsně před koncem třetiny soupeř po dorážce korigoval skóre na 2:1.

V průběhu druhé třetiny jsme hráli opatrně a to se nám vymstilo, jelikož soupeř dokázal vyrovnat na 2:2 a Tímto výsledkem skončila i druhá třetina.

Do závěrečné třetiny jsme nastoupili namotivováni radami trenérů, což jsme dokázali přenést na led a zasloužené góly vsítili: 43:36 Jaroslav Flekr, 47:10 Miroslav Häusler, 50:51 Petr Nosál 5:2. Soupeři se ještě jednou podařilo skórovat 5:3, ale konec  zápasu jsme kontrolovali až do závěrečné sirény.

 

Střely na bránu 43:11

Vyloučení 4:4

Využití 0:1

Všem fanouškům děkujeme za super povzbuzování!!!yes

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

12.11. 2012 muži

 

V něděli 11.11. 2012 jsme odehráli druhý zápas sezóny tradiční derby proti celku Dlouhoňovic.

Tradiční derby se hrálo před fanstickou kulisou 180 diváků. Od úvodního vhazování se hrál kvalitní hokej, plný osobních soubojů a hezkých hokejových akcí. Ke konci sedmé minuty jsme se ujali vedení po brace Kryštofa Chmelana. Vedení nám ale vydrželo pouze do konce 12. minuty, kdy soupeř vyrovnal na 1:1. Poté navýšil na 5:1 a zápas pro nás nabral nečekaný spád. Ve druhé třetině jsme odhodláni vrátit se zpět do zápasu, začali bojovat a v 11 minutě se rozjel tým na plné obrátky, což přineslo gólový příděl do brány soupeře, kdy se trefili 30:13 Tomáš Diblík, 30:41 Martin Brožek, 33:47 Tomáš Kubíček 4:5. Poté soupeř navýšil na 4:6, ale náš tlak sílil a další gól zaznamenal Tomáš Kubíček 38:29 na 5:6. Tím skončila i druhá třetina. Ve třetí třetině jsme byli rozhodnuti na ledě nechat všechny síly a výsledek otočit, což se nám nakonec povedlo góly 42:37 Kryštofa Chmelana a 44:10 Petra Nosála na 7:6. Skóre se nám bohužel nepodařilo udržet, když jsme po hrubé chybě v našem obraném pásmu v čase 49:05 inkasovali na 7:7 a utkání tak dospělo k samostatným nájezdům.

Rozhodující nájezd proměnil kapitán týmu Tomáš Brožek a krásným blafákem překonal soupeřova brankáře. 8:7sn

Děkujeme všem fanouškům obou týmů, kteří  vytvořili krásnou hokejovou atmosféru a těšíme se na další utkání!!!yes

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5.11.2012 muži

 

V neděli 4.11. 2012 jsme odehráli první zápas letošní sezóny 2012-2013 s celkem Řetové.

Utkání se hned od úvodního vhazování odehrávalo v bojovném tempu z obou stran. Hrál se vyrovnaný duel se spoustou vyloučení, což malinko kazilo plynulost hry.

Dostali jsme se do vedení 2:0, ale tým Řetové neváhal a otočil na 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4 a poté na 3:5, po drobných změnách v sestavě se nám podařilo skóre dotáhnout do konečného hvizdu na 5:5.

 Na řadu přišly samostatné nájezdy. Skvělý výkon a dobrou formu potvrdil Dan Wotava, který za svá záda nepustil ani jeden ze čtyř soupeřových pokusů. O výsledku zápasu rozhodl svým proměněným samostatným nájezdem Tomáš Diblík 6:5, což nám přineslo dva body do tabulky.

 

Děkujeme všem divákům za podporu a těšíme se na další zápas!!!